4Sure De Meern Amstelveen


Event Details


4SURE-500x375

De Latin jazz formatie 4SURE teedt vrijdag 22 januari (20.00 uur) op het Noorddamcentrum aan de Noordddammerweg in Bovenkerk. Surinaamse ritmes uit de zogenaamde Paramaribob jazz woirden door de band vermengd met Braziliaanse en Cubaanse smaken. De muzikanten worden beschouwd als de voorlopers van de Afro- Cuba muziek . In 2003 brachten zij het album ‘Brujeria’ uit en in 2009 de CD ‘Freedom of Speech’.

De sessie wordt georganiseerd door stichting Tpodium in hetr kader van de wekelijkse concerten ‘Jazz in de buurt’. Juan Pablo Nahar (akoestische bas), geboren in Paramaribo is de mede-oprichter van het legendarische “Surinam Music Ensemble” en pionier in de ontwikkeling van de “Paramaribop” (een unieke combi van Afro-Surinaamse Kaseko / Kawina ritmes en de abstracte en meer complexe harmonieën van de Jazz uit de bebop tijd. Ook is hij de initiator en voorloper van de hedendaagse Afro-Caraïbische muziek en de man die 4SURE gestalte gaf. Hij is tegenwoordig vaak in Suriname en zijn gerespecteerde vervanger is de jonge contrabassist Pierre Dunker.

Olaf Keus (drums) werd geboren in Amsterdam en begon percussie en drums te spelen toen hij zeven jaar oud was. Hij studeerde aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam en volgde ook lessen bij de Conjuncto Folklorico National de Cuba. Verder beoefende hij percussie in Afrika, New York en Brazilië. Hij wordt door wereldsterren vaak gevraagd hen op hun tournees te begeleiden. Zes jaar speelde hij in de band ‘Up Side Down’ van de legendarische saxofonist en zangeres Rosa King; ze hebben 3 albums opgenomen en toerden samen de wereld een paar keer rond. Met ‘Upside Down’ speelden zij vaak met gastspelers zoals Jan Akkerman, Alex Britty, Luther Allison en Hans Dulfer.

Mark Milan (piano/keys) ging in 1992 na het voltooien van de jazz-opleiding aan het Hilversums conservatorium over naar het Rotterdamse Codarts ( afd. World Music), waar hij afstudeerde in 1996. Hij begon zijn professionele carrière toen hij 18 jaar was en werd een vast bandlid van de in Chicago geboren bluesgitarist Ronald Abrams. Hij werd al snel in de muzikale gemeenschap bekend om zijn diversiteit en muzikaliteit. Trad op met vele artiesten, o. a. Rumbatá, Gerardo Rosales, Unisono, Denise Jannah en heeft met ‘Fra-Fra Sound-Big Band’ tours gemaakt in Europa, Afrika, Jamaica, Cuba en Suriname.

Franklin Caesar Breeveld (tenorsax) is een recent lid van de band. Vanaf de jaren 70 is hij actief in de ‘The Dutch jazz en Wereldmuziek’ scene; speelde met Franky Douglas, Ronald Snijders, Surinaams Muziek Ensemble, Fra Fra-Big Band en toerde met Ifan Bondy. Zijn debuut-cd is ‘A Driven Spirit’.

About the author: Olaf Keus